Moses and a true believer, “Where is my food?!”

One day Moses decided to go to Mt Sinai to have a conversation with God. Walking through the desert, he noticed a middle age man who, with his hands raised, was screaming at the skies: “God! Where is my food? What kind of God are you? I am pissed at you! I hate you! I am hungry! Where is my food?!”

Suddenly, a well-served table materialized in front of this man. At that point, he stopped screaming, sat down, ate what he could, and, not even thanking God, kicked the table over. Leaving leftover food to the desert animals, he walked away.

Bewildered, Moses ascends the mountain. He finds God, and asks him: “God! Please, help me to figure this out. This guy was the exact opposite of what I was telling Israelites for years. He was screaming, yelling, and cursing you. You fed him. Moreover, it appears he has no appreciation of you. He did not thank you properly. He did not save any of the food you gave him. What does it mean?”

And God replied: “Moses, this is a true believer I need. When he is screaming and yelling, he knows I am going to provide his dinner. He is screaming because his dinner is late. He throws leftovers because he is convinced that he will get his food no matter what.”

As narrated by fusion artist Rassouli

***

Однажды Моисей решил сходить на гору Синай поговорить с Богом. Во время пути по пустыне, он увидел пожилого мужчину, который громко размахивал руками и кричал в небо: “Бог! Где моя еда? Что же ты за Бог такой? Ты меня очень расстраиваешь! Я ненавижу тебя! Я голоден! Где моя еда?!”

Внезапно откуда-то появился хорошо накрытый стол. Кричавший наезамедлительно сел за него и хорошо поел. После чего, даже не поблагодарив Господа, он опрокинул стол и ушёл не взяв с собой ничего из того что было на столе.

Ничего не понимающий Моисей взобрался на гору. Он нашёл Бога, и подойдя к нему, спросил: “Боже! Помоги мне разобраться в этой ситуации. Этот человек был противоположностью всего чему Я учил Израильтян много лет. Он кричал и богохульствовал. Он не проявил никакого уважения к тебе. Ты накормил его. Он тебя даже не поблагодарил. Уходя, он не взял с собой ничего со стола чтобы насытиться в дороге. Что это значит?”

Бог ответил: “Моисей! Ты видел настоящего верующего который мне нужен. Когда он кричал и богохульствовал, он знал что Я пошлю ему его обед. Он кричал потому что его обед задержался. Он выбросил остатки пищи потому что он знал что что бы ни было, он будет её иметь в будущем.”

Рассказано фюсионартистом Рассули

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s